Yeniyaylacık İlkokulu
Yeniyaylacık Köyü Gülşehir/ Nevşehir

VİZYON

Eğitim ve öğretim hizmetlerini çağdaş ölçütler doğrultusunda yürüten, sürekli gelişen, nitelikli ve yenilikçi bir kurum olmaktır

MİSYON

Mutlu, özgüvenli, başarılı, ilkeli, duyarlı, açık fikirli, araştıran-sorgulayan, iletişim becerileri gelişmiş, öz değerlendirme yapabilen, işbirliğine yatkın, yaratıcı ve eleştirel düşünen, öğrenmeye ve yeniliğe açık, entellektüel, cesaretli, çok yönlü gelişime açık, ulusal kültürünü özümsemiş, küresel düşünen bireyler yetiştirmektir.

08.30-14.40

Kömür sobalı

Yerleşim Yeri Bilgisi

Yeniyaylacık köyü Gülşehir´in en yakın köyüdür. Köy 38.75 enlemi ve 34.619999 boylamı koordinatlarında yer alır. Eski adı Deller Cedit´tir İlçeye uzaklığı 4 Km´dir. Nüfusu yerleşik 750 kişi civarıdır. Köyün güneyinde Gülşehir, Kuzeyinde Hırka dağı, kuzey doğusunda Alkan Köyü ve Civelek Köyü yer alır. Batısında da Eski Yaylacık, eski adı Deller Atik, bulunmaktadır.İlçeyle köyü Kızılırmak ayırır. Köyden Nevşehir´e ve Gülşehir´e minibüs seferleri yapılmaktadır.